Pszichológusok

Pszichológus munkacsoportVágyak-PM

Egyéni és csoportos pszichológiai foglalkozásokat tartunk az intézményünkben tanuló gyermekeknek, fiataloknak. Célunk elsősorban a tanulók pszichológiai megsegítése, az érzelmi, kapcsolati és teljesítménybeli nehézségek kezelése, az önismeret és a társas készségek fejlesztése. Feladatunk továbbá szükség esetén a krízisek, veszteségek kezelése.
Pszichológusként támogatjuk az iskolai és kollégiumi oktató-nevelő munkát, részt veszünk a komplex egyéni fejlesztési folyamatokban.
A hozzánk forduló szülőknek, pedagógusoknak, apartman gondozóknak konzultációs lehetőséget biztosítunk, ahol megbeszéljük a gyermekekkel, fiatalokkal kapcsolatban felmerülő kérdéseket és feltérképezzük a lehetséges megoldási módokat. Igény esetén a kollégák és a szülők számára pszichológiai témájú előadásokat szervezünk.

Időpont egyeztetés, kapcsolat:

Balázs Szabina (hétfő-péntek)
Mellék: 208
E-mail: balazs.szabina[kukac]mozgasjavito.com
Munkája során főként az óvodás és általános iskolás gyerekekkel (6-14 év) foglalkozik. Várja a gyermekek, szülők, pedagógusok megkeresését beilleszkedési nehézség,  hangulati életben bekövetkező változások, valamint önértékelési problémák, kortárs kapcsolatok nehézsége eseten. Az egyéni foglalkozásokon túl részt vesz az apartmanok és osztályok közösségfejlesztésében is, valamint a gyermek pszichodráma csoportok vezetésében is.

Tardy-Simon Virág (kedd, szerda, megbeszélés alapján péntek)
Mellék: 210
E-mail: simon.virag[kukac]mozgasjavito.com
Elsősorban óvodás és általános iskolás gyerekekkel foglalkozik. Fordulhatnak hozzá a gyerekek hangulati életének problémáival, magatartási- beilleszkedési nehézségekkel, szorongásos és pszichoszomatikus tünetekkel, továbbá a családi konfliktusok kezelésével. A tavalyi tanévtől kezdve lehetőség van a szülő- konzultáción túl családi konzultációra és családterápiára is.

Farkas Júlia (hétfő, csütörtök, megbeszélés alapján kedd vagy péntek)
Mellék: 210
E-mail: farkas.julia[kukac]mozgasjavito.com
A pszichológus munkacsoportban főként a serdülők – felsősök és a középiskolások – problémáival kapcsolatban várja a tanulók, szülők és pedagógusok megkeresését, melyek lehetnek: hangulatzavarok, tanulási és önértékelési problémák, serdülőkori identitással kapcsolatos kérdések, veszteségek feldolgozása. A foglalkozások egyéni és csoportos formában történnek.

Hegedüs Judit (hétfő, csütörtök)
Mellék: 205
E- mail: hegedus.judit.pszichologus[kukac]mozgasjavito.com
Iskolapszichológus
Fő feladata a gyermekek iskolai életében felmerülő problémák megoldásának elősegítése, tevékenységei a gyermekkel, szülővel, pedagógussal való együttműködésben valósulnak meg. Végez még egyéni- és csoportos tanácsadást, osztályfoglalkozásokat, közösségfejlesztést.