Óvoda

Óvodai intézményegységovodakep

Az óvodában készült kisfilm ide kattintva tekinthető meg.
Az óvoda híreit itt gyűjtöttük össze.

1978 óta működik intézményünkben iskola előkészítő tagozat. Az előkészítő tagozat 2013. szeptemberben óvodává alakult. Jelenleg három 8 fős csoportban már 3 éves kortól fogadjuk a mozgáskorlátozott gyermekeket.
Kis létszámú csoportjainkban gyógypedagógus óvónők komplex szomatopedagógiai fejlesztést végeznek. Minden csoportban 1 gyógypedagógiai asszisztens segíti a pedagógusok munkáját.

Foglalkozások:

  • Anyanyelvi nevelés
  • Ábrázolás
  • Fejlesztő játék
  • Ének
  • Környezet tulajdonságainak megismerése: A csoportban tartott foglalkozásokon kívül csütörtöki napokon kirándulások, séták, változatos programok alkalmával ismerkedhetnek meg a gyerekek szűkebb és tágabb környezetükkel.
  • Mozgásnevelés: A gyermekek mozgásfejlesztését egyéni vagy kiscsoportos mozgásnevelés foglalkozás keretében heti 4 alkalommal pedagógiai végzettségű gyógytornász vagy szomatopedagógus végzi. A mozgásnevelés foglalkozások egy része az intézmény saját uszodájában zajlik. Speciális eszközparkkal rendelkezünk a járás és közlekedést segítő eszközök különféle típusaival.

Az óvodások egész napját, minden tevékenységüket áthatja az önállóságra nevelés szemlélete. Nagy csoportban különös hangsúlyt fektetünk az iskola előkészítésre és a mozgáskorlátozottságból eredő hátrányok kompenzálására. Egyéni fejlesztést biztosítunk különböző területeken az arra rászoruló gyermekeknek: logopédia, látásfejlesztés, augmentatív és alternatív kommunikáció fejlesztés, hallásfejlesztés.

Óvodánkba a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat, Mozgásvizsgáló, Gyógypedagógiai Tanácsadó, Korai Fejlesztő, Oktató és Gondozó Tagintézménye (mozgasvizsgalo.hu) szakértői véleménye alapján lehet felvételt nyerni. Az Óvoda kizárólag mozgáskorlátozott gyermekeket fogad.

Munkatársak:

 

Szentesiné Keleméri Dóra Óvodai intézményegység vezető 06-1-251-69-00/117, kelemeri.dora[kukac]mozgasjavito.com
Drabb Lilla Gyógypedagógus, óvónő  

 

Óvoda: 06-1-251-69-00/270

Jaczina Petra Gyógypedagógus
Kiss Mária Gyógypedagógus
Krecz Fanni Gyógypedagógus
Méhes Krisztina Gyógypedagógus
Péntek-Szakály Krisztina Gyógypedagógus
Farkas Mónika Gyógypedagógiai asszisztens
Ferencz Kitti Gyógypedagógiai asszisztens
László Matild Gyógypedagógiai asszisztens
Lénártné Peti Melinda Gyógypedagógiai asszisztens